назад

Навіщо замовляти створення сайту?

Якщо у вас з’явилось питання створення сайту, то це питання вже вирішене - сайт необхідний . А ось робити його самостійно або замовляти у веб-студії, варто розібратися. Перше, що потрібно вирішити при створенні сайту, це які цілі ви ставите, тобто для чого і навіщо?

Нужен сайт

Сайти можна умовно розділити на торгівельні та інформаційні. Інформаційний сайт, як правило, створюють для просування бренду, технології або публічної персони. Окремо можна віднести до інформаційних сайтів ресурси новин або соціальні мережі. Торгівельні сайти націлені на продаж товарів або послуг.

Коли ми вже знаємо який сайт нам потрібен і які основні завдання він повинен виконувати, повернемося до питання, робити сайт своїми силами або замовляти? А якщо замовляти то, у кого? Для відповідей на ці питання пропонуємо розглянути що потрібно для створення і запуску сайту:

1. Продумати структуру сайту.

2. Підібрати або створити макети всіх сторінок з огляду на мобільний і десктопну версію.

3. Знайти відповідний шаблон або зверстати шаблон відповідно до макету.

4. Обов'язково протестувати шаблон на різних пристроях.

5. Підібрати CMS для управління контентом на сайті.

6. Продумати інтеграцію сайту з системами обліку (1С, Мій склад і ін.).

7. Інтегрувати шаблон і налаштувати CMS для виведення інформації.

8. Наповнити сайт.

9. Вибрати доменне ім'я та хостинг для розміщення сайту.

10. Налаштувати SEO просування і рекламу.

Структура сайта

Вище перераховані тільки основні пункти, які необхідно виконати для запуску практично будь-якого сайту. Для інтернет-магазинів або каталогів додаються нові пункти, пов'язані з додатковим функціоналом - фільтрами, угрупованнями особистим кабінетом, знижками та ін.

Для невеликих компаній і проектів можна скористатися готовими рішеннями або сервісами, які надають набір опцій для самостійного створення невеликого сайту. Таким чином можна значно скоротити час запуску і витрати, але найзначнішим їх недоліком є ​​обмеженість функціоналу і невеликий вибір готових шаблонів. А головне, потрібна людина з досвідом запуску таких рішень.

Створити дійсно яскравий і функціональний сайт, що буде виділятися на тлі конкурентів можна тільки при розробці силами команди фахівців в яку повинні входити:

• Маркетолог.

• Дизайнер.

• UI / UX фахівець.

• Верстальник (Frontend розробник).

• Програміст.

• Спеціаліст по CMS.

• Тестувальник.

• Контент менеджер.

Знайти і тримати такий штат фахівців всього для одного проекту в масштабі компанії дуже складно. Запрошувати фахівців або віддавати розробку різних частин на фріланс ризиковано. Якщо різні етапи розробки роблять різні фахівці, не пов'язані в одну команду, велика ймовірність перекладання відповідальності за помилки або зірвані терміни.

Заказать сайт у веб студии

Для отримання максимально якісного сайту в прийнятні терміни, рекомендуємо замовити сайт у Веб-студії. Знайти компанію, яка має досвід, команду фахівців, напрацювання і приклади схожих проектів. Фахівці Веб-студії не тільки зможуть зробити якісний сайт, але і допоможуть уникнути поширених помилок, скоротять термін запуску проекту до мінімуму і значно скоротять витрати на подальше SEO просування і рекламу.

Ось приклади різних стратегій, з якими ми стикалися за час своєї роботи, не допускайте таких помилок:

1. Дешевий сайт, з масою помилок і без адаптації для мобільної версії + великий SEO і рекламний бюджет = величезний відсоток втрачених клієнтів і зіпсована репутація бренду, після виправлення всіх помилок на сайті, багато клієнтів не повернулися.

2. Сайт на дорогому готовому рішенні, запущений фахівцем без досвіду = бюджет доробок за завданням SEO фахівця в 6 разів, перевищив вартість запуску проекту.

3. Унікальний дизайн, створений відомим дизайнером сайтів, був переданий в розробку команді фрілансерів = невідповідність початкового дизайну і зірвані терміни запуску проекту. На фінальному етапі повна переробка всього проекту.

Ми настійно рекомендуємо завжди прораховувати весь цикл запуску проекту, SEO просування і рекламу ще до початку робіт. Приділяти достатньо часу написання та узгодження ТЗ. Заздалегідь узгоджувати роботу різних компаній і фахівців (розробника, SEO спеціаліста та адміністратора сайту) до прийняття рішення про запуск нового сайту.